Waarom ik geen Don Juan ben

Een Casanova of Don Juan kun je mij niet noemen. Dat impliceert dat je een hart hebt dat is samengesteld uit vele gebroken harten.
Alle vrouwen die je hebt ‘bedrogen’, aan wie je liefde hebt voorgespiegeld terwijl je alleen maar seks wilde, achtervolgen je als plaaggeesten. Je bent een ‘scelerato’, een crimineel, een leugenaar.
Je rooft een bruid weg bij een boerenbruiloft, zoals Don Giovanni in de Opera van Mozart, en belooft met haar te trouwen. De volgende dag dump je haar.

Tegenwoordig hoef je een vrouw geen liefde meer te beloven om haar tot seks te bewegen. De zaken gebeuren met wederzijdse instemming.
Ook vrouwen willen seks en een man hoeft niet te liegen om te krijgen wat hij wil.

Ik ben geen Casanova, kortom, want ze bestaan niet meer.

We zijn allemaal dader en slachtoffer. We zijn in de greep van ons verlangen. Het heeft dus ook niets stoers om een versierder te zijn. Toch zien we dat nog altijd zo, omdat het suggereert dat we macht hebben over het andere geslacht. Omdat zij eigenlijk niet wil, maar het lukt ons stiekem toch om haar over te halen.

Ik denk dat de vrouw wel degelijk seks wil, ook al is het maar voor een keer. En dankzij de dating-apps is er een tweede seksuele revolutie aangebroken. Op Tinder ontpoppen vrouwen zich als ras-versierders. Ze genieten ervan. Ze zien zichzelf niet meer als prooi, want ze zijn zelf jagers geworden. Sommige vrouwen noemen zich op hun Tinder-profiel zelfs “Tinderlokker”.

Zo is er een nieuw tijdperk van vrije liefde aangebroken, waarin we elkaar allemaal versieren : man en vrouw, bi en trans, dwars door rollenpatronen heen. Vrouwen zijn seksueel bevrijd en hebben plezier in seks. Dat is goed nieuws voor mannen, want wie wil er seks met een passieve opblaaspop?

Welkom in de 21ste eeuw. Er zijn geen rokkenjagers meer want vrouwen doen precies wat ze zelf willen! Hallelujah.

001-don-giovanni-theredlist

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: