Sterren vallen omhoog en omlaag

“If you’re no poet, be a poem.”
David Carradine (1936-2009).

wof

David Carradine werd dood gevonden in een hotelkamer, met nylon koorden om zijn nek, polsen en genitaliën. Inmiddels wordt aangenomen dat hij is gestorven tijdens een SM-spel met zichzelf, genaamd edge play of breath play. In de VS sterven jaarlijks rond de duizend mensen zo, het heet auto-erotic asphyxia. Daar ga je dan, Bill. Can you think of a better way to go? Volgens de artsen had Bill nog wel zijn hoogtepunt bereikt, maar vrijwel onmiddellijk daarna was het gedaan.

Het lijkt mij persoonlijk wat genant om op deze manier aan je eind te komen. Dan nog liever, zoals in Kill Bill, sterven aan de five point palm exploding heart technique. Nu weet de hele wereld meteen hoe jij jezelf vermaakte, voordat je als 72-jarige Kung Fu-held hangend aan een wc-pijpje gevonden werd. Voor Annie Bierman, zijn vrouw, is het ook niet prettig. Ja, dit is met afstand het genantste van de week.

Maar op nummer twee komt, net als in de finale van Britain’s Got Talent, Susan Boyle. Ze droomde een droom, werd 65 miljoen keer bekeken en tenslotte afgevoerd naar een kliniek. Gelukkig is ze er alweer uit, maar niet dan nadat de Britse pers zich één dag lang had overgegeven aan zelf-flaggelatie en krokodillentranen. Wat hebben we haar aangedaan?

Boyle doet me denken aan A Star is Born: een film uit de jaren dertig (althans de eerste versie), waarin een doodgewoon meisje doorbreekt in Hollywood. Zo’n Cinderella story is nu alleen nog spannend als het allemaal waar gebeurd is. Zo wordt Assepoester voor even youtube-prinses. Totdat het twaalf uur is en Britain’s Got Talent plaats maakt voor het volgende programma.

Ja, de lauwerkrans verwelkt sneller dan een roos. Carradine wist het al bij leven: als het even tegenzat, schnabbelde hij bij in trashy fitness video’s. Nu wordt hij beweend op de Walk of Fame, door een Marilyn Monroe look alike. De rest van de wereld verveelt zich al weer, wachtend op een volgende SuBo.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: